"og kanskje kan vi leve litt av det vi dyrker selv" sitat Magnus Grønneberg i CC Cowboys
(link til sangen)
|
Vintergresskar er holdbare til februar. De deles i båter, pensles med olje og krydres før de stekes i langpanne i 15 min. En sikker vinner når vi får besøk. Sjelden og velsmakende,sier våre venner. |
Jeg er helt opphengt i å dyrke min egen mat. Jeg blir lykkelig av lukten av solmodne tomater. Å ta opp poteter er morsommere enn å spille lotto. Hvor mange, hvor store og hvor friske poteter får jeg i år? Dette er spennende.
|
Purren tåler litt kulde. Den skal bare få litt løv rundt føttene, så får den stå til vi har spist den opp. |
Målet er egenproduksjon av grønnsaker til 200 middager i året. Jeg regner ikke i antall tomater osv. Jeg regner i antall middager hvor vi ikke trenger å kjøpe grønnsaker. Det ble ca 164 ganger i år.
tomater | 20 |
salat | 20 |
purre | 20 |
vintersquash | 14 |
squash | 20 |
spagettigresskar | 27 |
gresskar | 4 |
sukkererter | 4 |
neper | 10 |
reddik | 10 |
gule bønner | 15 |
selvberget middag | 164 |
| |
Jeg får lyst på hage! Herlig :) Og jeg får lyst til å smake ovnsbakt gresskar!
SvarSlettDu kan dyrke hvor som helst.En kasse jord og litt frø og sol er nok.Kasser med jord kan henge utenpå veggen. Prøve det kanskje? Da vi bodde i Oslo hadde vi en bitte liten veranda. Det var kasser inni, oppå og utenpå rekkverket. Vi fikk mye sukkererter det året.
Slett