Totalt antall sidevisninger

lørdag 6. oktober 2012



"og kanskje kan vi leve litt av det vi dyrker selv" sitat Magnus Grønneberg i CC Cowboys

(link til sangen)
Vintergresskar er holdbare til februar. De deles i båter, pensles med olje og krydres før de stekes i langpanne i 15 min. En sikker vinner når vi får besøk. Sjelden og velsmakende,sier våre venner.  
 Jeg er helt opphengt i å dyrke min egen mat. Jeg blir lykkelig av lukten av solmodne tomater. Å ta opp poteter er morsommere enn å spille lotto. Hvor mange, hvor store og hvor friske poteter får jeg i år? Dette er spennende.


Purren tåler litt kulde. Den skal bare få litt løv rundt føttene, så får den stå til vi har spist den opp.
Målet er egenproduksjon av grønnsaker til 200 middager i året. Jeg regner ikke i antall tomater osv. Jeg regner i antall middager hvor vi ikke trenger å kjøpe grønnsaker. Det ble ca 164 ganger i år.
 
tomater20
salat20
purre20
vintersquash14
squash20
spagettigresskar27
 gresskar4
sukkererter4
neper10
reddik10
gule bønner15
selvberget middag164

2 kommentarer:

  1. Jeg får lyst på hage! Herlig :) Og jeg får lyst til å smake ovnsbakt gresskar!

    SvarSlett
    Svar
    1. Du kan dyrke hvor som helst.En kasse jord og litt frø og sol er nok.Kasser med jord kan henge utenpå veggen. Prøve det kanskje? Da vi bodde i Oslo hadde vi en bitte liten veranda. Det var kasser inni, oppå og utenpå rekkverket. Vi fikk mye sukkererter det året.

      Slett