Totalt antall sidevisninger

lørdag 12. mars 2011

Dyrke mat i mars

Bildet er tatt 6. mars. Det er en uke siden jeg sådde. Grønnkålen kommer ihvertfall opp. Mange potter er fremdeles bare svarte.
Det kom altfor mange grønnkålplanter opp. Jeg må luke og kaste noen. Det er litt trist.

Sånn ble det etter luking. Det burde vært bare en i hver, men jeg klarer ikke å luke mer.

Grønnkål er en mørkegrønn grønnsak som nesten klarer seg selv. Den er tøff, hardfør og meget god. Lett å dyrke. Den vokser av seg selv uten stull og stell. Merkelig at den ikke er mer vanlig. Den inneholder masse jern og er sunn. Det er lett å imponere middagsgjester med sjelden og eksklusiv grønnsak som de aldri før har smakt. Sannheten er at dette en en gammel og velbrukt grønnsak som nesten er glemt.

Sommeren 2011 blir det mye grønnkålsuppe og grønnkålstuing i Skiveien 13.
Høsten 2011 kommer vi til å slå alle i sunnhet. Eller det var ikke konkurranse kanskje?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar