Totalt antall sidevisninger

onsdag 16. mars 2011

Katastofen og vår sikkerhet.

Det er rart å tenke på: Første gangen jeg skrev blogg så skrev jeg om katastrofeangst. Nå er katastrofen et faktum. Rart å tenke på. Rart at det kulle gå så kort tid før en katastrofe faktisk inntraff.



Japan har tre katastrofer. og vi merker det nesten ikke. Kanskje bare som litt dyrere bensin og litt svakere børs. Men krisen kan utvikle seg og bli årsaken til en ny finanskrise.

Energi er kromtappen i et moderne samfunn. og kjernekraft er en viktig energikilde. Hvis vi må kutte ut den, så kan olje og strøm bli veldig dyrt. Hvis all energi går opp i pris så blir alt dyrere. Det meste av det vi kjøper har et energiforburk bak seg på en eller annen måte. Maten kommer til å bli dyrere og folk kan komme til å sulte. Folk som sulter begynner å vandre. Når de har vandret lenge lenge så kommer de kanskje til oss?



Sårbarhetsanalyse:
1:Er det mulig at vi en dag opplever at en bølge av illegale innvandrere bare strømmer inn over grensene våre? og lager en humanitær krise?
2: Kan vi få en ny flodbølge lik den vi hadde for 8000 år siden?
3: Kan en langvarig vulkanutbrudd skygge for solen og hindre matproduksjon? Dette skjedde faktisk for noen hundre år siden.
4: Kan vi få en kjempeulykke med atomkraft som gjør landet ubeboelig?
5: Hva med jordskjelv. Er det sikkert at de ikke kan bli store også hos oss?
6: At noe skjer slik at vi ikke får importert mat? Norge er 50% selvforsynt.

Noen syns jeg er snål som går rundt og tenker på slikt. men tankene min er nå som de er og jeg har ingen av-knapp på dem.



Konklusjon blir at vi ikke må finne på å bygge ned mer matjord. Den kan redde livet vårt eller livet til våre barn en gang i fremtiden.

Et rådyr kom på besøk for å smake på eplene våre. Kanskje må vi begynne å sette større pris på hagens frukt og bær.   Da jeg var barn så spiste vi opp eplene som vi dyrket i hagen. Nå blir de kastet. De er ikke søte nok. Som barn tenke aldri over om de var søte nok. Vi er blitt bortskjemte og utakknemlige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar